Webdesign veilig ontwikkeld

Online aanwezigheid geeft je bedrijf waardevolle zichtbaarheid, maar een veilige website geeft consumenten vertrouwen in het winkelen bij jouw bedrijf. Hoewel het lanceren van een bedrijfswebsite naamsbekendheid kan genereren en handigere interacties met klanten mogelijk maakt, is het absoluut noodzakelijk om bij het bouwen van je site prioriteit te geven aan beveiliging. anders kan een website namelijk potentiële klanten afstoten.

 

Klaar om te leren hoe je een website veilig maakt?

 

Lees dan verder, we bespreken verschillende stappen voor het maken van een veilige website voor jouw bedrijf. Als je echter nu een betrouwbare website voor je bederijf nodig hebt, neem dan direct contact met ons op!

 

  1. Kies een betrouwbare hosting partij

 

Wanneer je met je website begint, heb je verschillende hostingopties. Elke provider heeft unieke voordelen die je site kunnen verbeteren. De mate van beveiliging hangt af van of ze functies hebben zoals een web application firewall (WAF) en denial-of-service (DDoS) bescherming.

 

Gevestigde webhosts zoals Bluehost en GoDaddy laten je zelf de mate van veiligheid bepalen, en dit is de eerste stap in hoe je een website veilig maakt.

 

WAF is een bijzonder cruciaal onderdeel omdat het pogingen om je website te kraken voorkomt. Structured query language (SQL) injectie en cross-site scripting zijn twee manieren waarop je informatie kan worden blootgesteld aan aanvallen, maar WAF bewaakt deze ernstige problemen.

 

Gegevensverlies of websites die buiten werking zijn, kunnen potentiële klanten afschrikken, maar door samen te werken met een effectieve hostingprovider kan je jouw site online en veilig houden, wat van cruciaal belang is als je een website hebt.

 

  1. Selecteer het juiste content management systeem

 

Een content management systeem (CMS) is een nuttig instrument om je website te bouwen en beheren van toekomstige inhoud, en de meest gunstige zijn voortdurend het bevorderen van hun beveiligingen, het toezicht op de programmacode, en het ondersteunen van snelle processen.

 

Als je een veilige website wilt maken, heb je een robuust CMS nodig.

 

Als er kwetsbaarheden ontstaan, kan een goed uitgerust CMS je website verdedigen en zorgen voor minimale beveiligingsgaten. Deze systemen worden bijgewerkt om hun software te versterken, en de nieuwste versies kunnen je site helpen om de meest recente zwakke punten en hacking methoden te weerstaan.

 

  1. Beheer add-ons en plug-ins

 

Hoewel plugins en add-ons de ervaring voor je bezoekers kunnen verbeteren, kan een overdaad je website blootstellen aan gevaren. Ze kunnen ook je site vertragen en de responsiviteit belemmeren. Periodieke inspectie van add-ons en plugins kan de kans op defecte extra's verkleinen.

 

Of deze toevoegingen nu van je CMS of een derde partij zijn, het is essentieel om de reputatie, details en revisiegeschiedenis van plugins en add-ons te onderzoeken.

 

Net als een CMS, vereisen deze website accessoires onderhoud en regelmatig onderhoud. Hun afweermechanismen tegen bugs zijn slechts zo goed als hun ontwikkeling. Als ze verouderd raken, stellen ze je bedrijf bloot aan veiligheidsrisico's.

 

Je kan ook profiteren van beveiligingsspecifieke add-ons die virussen beperken. WordPress plugins zoals Wordfence Security of Sucuri Security kunnen infiltratie beperken en je helpen om je site veiliger te maken.

 

  1. Gebruik betrouwbare wachtwoorden

 

Inadequate wachtwoorden veroorzaken vaak inbreuken op online gegevens, en dit kan bedrijven ernstig hinderen. Met verschillende medewerkers die aan je website werken, is het essentieel om vaste wachtwoorden te hebben.

 

Cyberbeveiligingsprofessionals suggereren dat gebruikers een gevarieerd aantal wachtwoorden op platforms moeten gebruiken. Om de wachtwoorden voor je bedrijfswebsite te onderscheiden, kan je originele wachtwoorden gebruiken met een verscheidenheid aan symbolen, letters en cijfers.

 

Twee-factor authenticatie (2FA) is een andere screeningtechniek om hackers af te schrikken. Een tweede factor zoals een extra code kan goedgekeurde gebruikers beter identificeren, en veel CMS-platforms nemen deze functie op in hun beveiligingsmaatregelen.

list