Webdesign trends in 2021

Om voor de hand liggende redenen heeft 2020 het inzicht van de mensheid in het veranderd. Onze communicatie, beweging, consumptie, betaling voor goederen en diensten zijn veranderd. In deze blog bespreken we de trends die we zien voorkomen op het gebied van webdesign in 2021. Lees vooral verder!

 

Naast de visuele trends, presenteren we ook technologische trends met in het achterhoofd dat design niet alleen over smaak gaat, maar over complex ingenieurswerk. We waarderen dingen niet om de kleur maar om hoe goed ze onze problemen oplossen. De vorm en het materiaal maken deel uit van het ontwerp. Als het geen handvat heeft of het warmt gemakkelijk op, dan beantwoordt de theepot niet aan de verwachtingen. Mobiele en webontwerpers die vertrouwd zijn met technologie bieden holografische gesprekken aan in plaats van chatten via boodschappers waar dat meer aangewezen is.

 

Onze lijst bevat zowel nieuwe trends waar we aan moeten wennen als trends die de tand des tijds al hebben doorstaan en een natuurlijk onderdeel van het product zijn geworden. Wij adviseren ondernemers de beschreven trends te benaderen in termen van toegepaste waarde en er rekening mee te houden bij het plannen van een productpromotiestrategie voor ten minste het komende jaar.

 

Technologie

LiDAR

Met deze technologie kan een model van een object of ruimte worden gebouwd op basis van de weerkaatsing van licht door dit object. In de loop der jaren heeft deze technologie vooral toepassing gevonden in de atmosfeerverkenning, geodesie, zeeonderzoek en het ontwerp van zelfrijdende auto's. In 2020 is de LiDAR-scanner dichter bij de gewone man gekomen. Hij werd eerst opgenomen in de functionaliteit van de 4e generatie iPad Pro, en later in de iPhone 12 Pro. Het klonen van objecten ziet er cool uit, maar in de praktijk wordt deze technologie betwijfeld en slechts op een paar plaatsen gebruikt: AR-games, fotografie, meting van groei.

 

Spraakbesturing

De noodzaak om een toetsenbord te gebruiken en de tekst te typen vervaagt langzaam. Je kunt alles met je stem doen, van het bedienen van huishoudelijke apparaten tot het zoeken van informatie op de website. Maar ook in de winkelbranche heeft stembesturing een grote toekomst. Producten zoeken, goederen aan het winkelmandje toevoegen, bestellingen plaatsen, communiceren met de technische ondersteuning. Dit alles is mogelijk dankzij de ondersteuning van de Web Speech API door de browser en een paar regels JavaScript-code op de website.

 

 

Contactloze betaling

Contant geld raakt uit gebruik en dingen van hand tot hand doorgeven was zelfs tot 2020 geen goed idee... Contactloos betalen zal populairder worden, vooral gezien de sprong die online winkelen in de wereld maakt. Verwacht wordt dat de verkoop via e-commerce tegen eind 2020 4,2 biljoen dollar zal bedragen. Onlangs konden de houders van kaarten van de SBERbank (grote Russische bank) die op het Mastercard-systeem werken, betalen met de SBERpay-dienst op een Android-smartphone.

 

QR-codes beleven ook een heropleving. Gebruikers van de mobiele applicatie SBERbank Online kunnen een QR-code genereren en de aankoop betalen in die winkels waar daarvoor geschikte leesapparatuur aanwezig is (bijvoorbeeld de online kassa Evotor).

 

 

Virtuele en augmented reality (VR en AR)

Met behulp van deze technologieën helpen kleding-, juwelen- en meubelwinkels hun consumenten al enkele jaren om de juiste keuze te maken, zelfs zonder dingen offline vast te houden en te zien, en krijgen ze er geen spijt van. Bedrijven lijden op hun beurt minder verlies als gevolg van retourzendingen en verlies van trouwe klanten. In 2020 is het online passen ook bevorderd met het oog op de veiligheid: bezoekers van kledingwinkels kunnen er niet op vertrouwen dat de persoon die vóór hen de paskamer heeft gebruikt, gezond was. Adidas, Nike, Lamoda helpen nu al om sneakers en kleding op afstand te beoordelen. En de IKEA Place app helpt bij het ontwerpen van het interieur. Onlangs opende de Angstrem holding de eerste meubelsalon in Rusland, waar klanten VR-headsets kunnen gebruiken om meubels in het interieur te integreren.

 

 

list