Webdesign & marketing

Je website is vaak het eerste contact dat potentiële klanten hebben met jouw bedrijf en je merk. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je jouw beste beentje voorzet en effectief communiceert waar je voor staat door middel van een professioneel en gebruiksvriendelijk website.

 

Webdesign omvat een veelheid aan variabelen, waaronder lay-out, inhoud, afbeeldingen, zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie. Terwijl webdesign een belangrijk component is van de insteek van jouw website. Veel bedrijven vergeten dat het slechts een deel van een totale digitale marketing plan is en dat er nog veel meer bij komt kijken, denk aan de feel en look en jouw andere marketing-inspanningen, zoals pay-per-click advertising.

 

Belangrijkste onderdelen een goede webdesign aanpak

 

Met een zorgvuldige afweging van alle facetten van je digitale marketing plan kan je aan de slag gaan met het opzetten van een goede website. Goed uitgevoerd webdesign dient als basis van je marketing inspanningen en heeft de kracht om te helpen bij het bereiken van je organisatorische doelstellingen.

 

Laten we eens kijken naar alle verschillende marketingcomponenten waar een goed webdesign bij kan helpen:

 

Geweldige gebruikerservaring (UX). Als je ervoor kiest om op je flitsende video's en grote afbeeldingen te gebruiken zal dit zorgen in een langzamere laadtijd. Een langere laadtijd houdt in dat het je bezoekers sneller jouw site zullen verlaten. Hetzelfde geldt wanneer bezoekers niet snel kunnen vinden wat ze zoeken. In dat geval moet de navigatie van je website worden verbeterd. Het creëren van een gebruiksvriendelijke ervaring is belangrijk om bezoekers aan te trekken en ervoor te zorgen dat ze blijven terugkomen.

 

Consistente branding. De eerste indruk telt: hoe presenteer jij je website? De look en feel van je website moeten consistent zijn met alle andere marketingmaterialen, zoals whitepapers, product sheets, enz. Breng jij de juiste boodschap naar buiten met je website?

 

Een paar dingen om te overwegen zijn:

 

  • Logo
  • Kleuren
  • Lettertype
  • Soorten afbeeldingen
  • Totale berichtgeving
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO) en content planning.

 

Een van de meest voorkomende redenen voor bedrijven om hun website te vernieuwen is om deze meer zoekmachinevriendelijk te maken. Het hebben van goede content die niet gedupliceerd is, zou deel moeten uitmaken van elke SEO-strategie. Het hebben van dubbele content op meerdere pagina's kan uw zoekmachine rankings om zeep helpen. Het hebben van nieuwe, bijgewerkte content via een bedrijfsblog is een andere manier om verkeer naar je site te leiden en je ranking te verbeteren.

 

Wat is nog meer belangrijk?

 

Conversiepercentage optimalisatie (CRO). Conversiepercentage verwijst naar het percentage websitebezoekers die een gewenste actie ondernemen, zoals een product kopen of zich inschrijven voor een e-maillijst. Effectief webdesign kan helpen bij het verbeteren van de lay-out, tekst en online formulieren om je conversie te verbeteren en de verkoop te verhogen.

 

Adverteren. Als je een pay-per-click reclamecampagne hebt gevoerd die bezoekers naar je website leidt, dan is het belangrijk dat ze op een goede landingspagina komen. De klik van de advertentie naar de landingspagina moet naadloos zijn en moet worden aangezet om een bepaalde actie te ondernemen.

 

Neem vandaag nog contact op met ons om het ontwerp van je website te laten verbeteren of om een nieuwe website te laten maken.

list