Waarom is webdesign belangrijk?

Als mensen online op zoek zijn naar informatie of naar een dienst, dan komen ze op websites terecht. Het doel is natuurlijk dat de mensen die op jouw website komen, een aankoop doen of contact met je opnemen. Webdesign heeft hier een grote invloed op.

Het ontwerp van je website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid. Om een betere website voor je bedrijf te bouwen, moet je het belang van webdesign begrijpen. Daarom delen we in dit artikel 4 redenen waarom webdesign belangrijk is.

Ben je op zoek naar een partij die op maat een website voor je kan maken? Neem dan contact met ons op.

Waarom webdesign belangrijk is

Als je kijkt naar het herontwerpen van je website, vraag je je misschien af wat het belang is van websiteontwerp. Hoe beïnvloedt het je publiek en je bedrijf? Laten we eens kijken naar 4 redenen waarom webdesign belangrijk is.

1. Het geeft een eerste indruk

Wanneer je publiek jouw website bezoekt, geeft het hen hun een eerste indruk van je bedrijf. Ze zullen je bedrijf binnen enkele seconden beoordelen. In deze eerste paar seconden wil je een positieve impact hebben op je publiek.

Als je website er onaantrekkelijk of verouderd uitziet, zal je publiek onmiddellijk een negatieve indruk van je bedrijf krijgen. Ze zullen je website niet aantrekkelijk vinden, waardoor ze jouw pagina links laten liggen. Je loopt leads mis omdat ze je pagina verlaten voor de pagina van een concurrent.

Webdesign is belangrijk omdat het van invloed is op hoe je bezoekers jouw merk zien. De indruk die je op hen maakt kan ervoor zorgen dat ze op je pagina blijven en meer over jouw bedrijf te weten komen of dat ze je pagina verlaten en naar een concurrent gaan. Goede webdesign helpt je om jouw leads op de pagina te houden.

2. Het helpt bij een zoekmachine optimalisatie (SEO) strategie

Veel webdesignelementen beïnvloeden hoe je inhoud op je website publiceert, wat op zijn beurt weer invloed heeft op hoe zoekmachinespiders jouw website crawlen en indexeren.

Dit is een ding dat je je niet kunt veroorloven om te verknoeien. Als je on-page SEO fundamentals niet in orde zijn, zal je vanaf het begin een zware strijd moeten leveren voor zichtbaarheid.

Afgezien van hoe de inhoud wordt gepubliceerd op je website, kunnen bepaalde elementen van het webdesign direct van invloed zijn op de SEO van je website. Webdesign kan moeilijk te begrijpen zijn als je niet bekend bent met hoe het werkt, maar om het simpel te zeggen, de code van je website moet SEO-vriendelijk zijn.

De beste manier om te zorgen voor de juiste webdesign aanpak (en de daaropvolgende zoekmachine zichtbaarheid) is om samen te werken met een webdesign bureau dat weet wat ze doen.

3. Het geeft een indicatie van de klantenservice

Mensen kunnen beoordelen hoe je hen zal behandelen door te kijken naar jouw website. Het ontwerp geeft hen inzicht in hoe je jouw publiek ziet. Als je geen moeite steekt in het ontwerp van je website, weet je publiek dat je  geen moeite zult doen om hen te helpen.

Je website is als een vertegenwoordiger van de klantenservice. Als je website helder, modern en uitnodigend is, zullen jouw website bezoekers zich meer welkom voelen op je pagina. Je wekt de indruk dat je openstaat voor nieuwe mensen die je website bezoeken.

Aan de andere kant, een verouderde en onaantrekkelijke site laat je bedrijf koud en afstandelijk lijken. Mensen willen geen bedrijf bezoeken dat hen niet genoeg waardeert om een goede eerste indruk te maken.

Interesse om een goede website te laten maken? Neem dan contact met ons op.

list