Hoe vindt iemand mijn website?

Er zijn verschillende manieren waarop mensen je website vinden zodra deze op het internet is gepubliceerd. Laten we het eens hebben over enkele van de meest voorkomende en populaire manieren.

Zoekmachines zoals Google, Yahoo, AOL, Netscape en MSN. Er zijn vele zoekmachines beschikbaar, maar deze zijn momenteel het populairst. In Nederland maakt men het meeste gebruik van Google.

Nu heb je de vier meest voorkomende manieren waarop mensen je website vinden. Klinkt eenvoudig genoeg, is het niet? Helaas is dat niet zo.  

Laten we het eens hebben over zoekmachines en een paar mythes en misvattingen die mensen hebben over hen en hoe ze omgaan met websites. Het zou zomaar kunnen dat het niet werkt zoals je denkt.

Mensen vinden je website, als deze is geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Ook wel zoekmachine optimalisatie / SEO genoemd. Heb je jouw website volgens de richtlijnen van Google geoptimaliseerd? Dan zal dat je helpen om hoger in Google te komen.

Do’s en don’ts voor zoekmachine optimalisatie

Het belangrijkste ding om te onthouden over het krijgen van goede rankings in Google is dat je goede content op je website het belangrijkst is. Het design van je website is ook een belangrijk ding. Heb je goede teksten op je site staan, maar ziet het er virtueel niet aantrekkelijk uit? Dan zullen weinig mensen contact met je opnemen of een order plaatsen. Zorg er dus voor dat je ook een mooi ontworpen website laat maken.

Ook is het zo dat je gewoon geduld moet hebben. Het kan namelijk even duren voordat je site goed in Google scoort. Nieuwe sites in het bijzonder hebben tijd nodig om ranking en bezoekers te krijgen. Statistieken tonen aan dat je moet verwachten om drie tot vijf jaar wachten als je site goed is geoptimaliseerd en je gebruik maakt van andere goede marketing methoden. Dat is aanzienlijk minder tijd dan een site die niet is geoptimaliseerd. Bestaande sites die al een paar jaar online zijn en toch slechte rankings en een laag bezoekersaantal hebben en die een gerenommeerd SEO bedrijf inhuren kunnen soms al resultaten zien in slechts weken of een paar maanden!

Als je een SEO specialist inschakelt dan zal hij / zij je manieren geven waarop je dit proces kunt versnellen. Hoe meer autoriteit je website heeft hoe meer bezoekers. Zoekmachine optimalisatie moet idealiter een continu proces zijn.

Hoewel het internet een belangrijk middel is in het bedrijfsleven groei en mogelijkheden, is het ook belangrijk om te overwegen om gebruik te maken van offline media.

Als gevolg van de steeds veranderende evolutie van zoekmachines, zoekmachine technieken en algoritmen, jouw concurrentie, andere redenen te talrijk om op te noemen en bovendien de groei van het internet, is het belangrijk om een goede website te laten maken en een SEO specialist in te schakelen.

Het is ook belangrijk dat je voor een goede partij kiest. Er zijn bedrijven die beloven dat je binnen een aantal weken op de 1e plaats in Google komt. Vertrouw dus niet zomaar een bedrijf die je gouden bergen beloofd. 

list