Ben je onlangs een bedrijf begonnen of heeft jouw huidige website een grote update nodig? Dan is het wellicht tijd om een nieuwe website te bouwen. De eerste stap is het kiezen van een CMS (Content Management Systeem).

Wat CMS is, lees je hier. We krijgen vaak vragen als: welk CMS moet ik kiezen? Hier vind je het antwoord!

Wat is de beste CMS

Het kiezen van een CMS is een belangrijke stap bij het maken van een website. Wil je een webdesign bedrijf inhuren? Dan geven ze misschien de voorkeur aan CMS, maar die moet je zelf gebruiken.

Daarom is het belangrijk dat je een beter begrip heeft van CMS. Hieronder vindt je een lijst met de meest gebruikte CMS in 2020.

WordPress

De leider van deze lijst is WordPress. Dit is het meest gebruikte contentmanagementsysteem ter wereld. Omdat het een open source systeem is, kan het gratis worden gebruikt. Toen WordPress werd opgericht, was het vooral voor bloggers om gemakkelijk posts te plaatsen.

Maar de huidige situatie is veel meer dan dat. WordPress heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel CMS geschikt voor inhoudsgerichte websites en webshops. WooCommerce-plug-ins worden meestal gebruikt voor online winkels.

Daarnaast zijn er voor WordPress veel plugins beschikbaar die kunnen helpen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dit maakt online marketing makkelijker.

Joomla

Het gebruik van Joomla neemt geleidelijk af, maar wordt nog steeds veel gebruikt. Deze daling van het CMS-gebruik is te wijten aan de opkomst van WordPress.

Wat betreft de aangeboden thema's en plug-ins, kun je Joomla vergelijken met WordPress (in Joomla worden ze extensies genoemd). Joomla heeft beperkte opties en is moeilijker aan te passen.

Om een uniek uiterlijk en verschillende opties te krijgen, kun je het beste een ander CMS bekijken, zoals WordPress.

Shopify

Een webshop openen? Shopify is een goede keuze. Voor WordPress of Joomla zijn verschillende plug-ins vereist om de online winkel te starten en uit te voeren. Shopify is meer gericht op het eenvoudig openen van een online winkel.

Dit CMS is niet gratis. Er moet maandelijks een vast bedrag worden betaald om de webwinkel normaal te laten draaien. Het voordeel is dat je geen aparte virtuele host hoeft te regelen, je hebt alleen een domeinnaam nodig.

Een nadeel van Shopify is de URL-structuur. Dit is moeilijk aan te passen en is daarom niet bevorderlijk voor zoekmachineoptimalisatie.

list