HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secur, een protocol dat wordt gebruikt om verzoeken tussen browsers en webservers te verwerken. Daarnaast is het een veilige variant van http. Om HTTPS te gebruiken, heeft de website een correct geïnstalleerd SSL-certificaat nodig.
Door HTTPS te gebruiken, worden de verzonden gegevens versleuteld en beschermd. Daarom moeten websites die gegevens uitwisselen een HTTPS-verbinding hebben. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren, mailen of betalen in een webwinkel.
Hoe krijg ik HTTPS voor mijn website?
Zoals eerder vermeld, is een SSL-certificaat vereist om HTTPS te verkrijgen. Je kunt dit certificaat verkrijgen en installeren bij jouw hostingprovider.
In sommige gevallen moet je hiervoor betalen, maar steeds meer hostingproviders bieden ook gratis SSL-certificaten aan, waardoor je website HTTPS levert.
Wat is een HTTPS-verbinding?
De HTTPS-verbinding is eigenlijk niets meer dan een beveiligde verbinding tussen de browser en de webserver. Zo weet je zeker dat je veilig je gegevens kunt achterlaten of gebruik kunt maken van internetbankieren. Onveilige verbindingen worden HTTP genoemd.

list