Er zijn veel componenten die WordPress tot een nuttig contentmanagementsysteem (CMS) maken, waaronder veel verschillende plug-ins. Maar wat is een WordPress-plug-in precies?

WordPress-plug-ins zijn kleine software die functies aan jouw WordPress-website kan toevoegen. Deze functies zijn niet opgenomen in de kern van WordPress.

De meeste WordPress-gebruikers hebben slechts weinig of geen plug-ins nodig, terwijl anderen ze vaak zullen gebruiken.

Zo is er voor bijna alles een plug-in, van plug-ins die spam voorkomen, tot geïntegreerde Google maps, beoordelingssystemen, social media plug-ins, zoekmachine optimalisatie (SEO) plug-ins, enzovoort. Maar bij.

Gratis en premium plug-ins
Er zijn tegenwoordig veel gratis plug-ins beschikbaar voor WordPress. Dit zorgt ervoor dat je geen geld hoeft uit te geven aan premium plug-ins. Er zijn enkele bekende gratis plug-ins, zoals Yoast SEO en WooCommerce, ze zijn erg goed en er is geen beter premium alternatief. In andere gevallen kan het de moeite waard zijn om te betalen voor premium plug-ins.

Premium-plug-ins kunnen meer functies (indien aanwezig) bevatten dan de gratis versie. Als je denkt deze functies nodig te hebben, is het verstandig om op dit gebied te investeren.

Bovendien kunnen betaalde plug-ins een hogere beveiliging bieden dan gratis plug-ins. Dit is bijvoorbeeld van belang bij het verwerken van persoonsgegevens.

WordPress-plug-in installeren
Het installeren van gratis plug-ins is heel eenvoudig. Log in op jouw WordPress-site en ga naar "Plug-ins"> "Nieuwe plug-in". Voer vervolgens in het veld "Zoeken" de naam van de gewenste plug-in in of voer een beschrijvende zoekterm in.

Nadat je de plug-in hebt gevonden die je nodig hebt, klik je op "Nu installeren". De overige stappen spreken voor zich. Nadat de installatie is gelukt, klik je op "Activeren" om de plug-in te activeren.

Het installeren van geavanceerde plug-ins is een beetje anders. Na het afronden van de betaling ontvang je een downloadlink. Download het bestand, meestal een .zip-bestand, en pak het uit.

Start vervolgens een ftp-programma en log hiermee in op jouw server. Zoek vervolgens naar de map "wp-content" en selecteer vervolgens de map "plug-ins". Sleep het uitgepakte .zip-bestand hierheen.

Wanneer je nu terugkeert naar het plug-inmenu in WordPress, zie je de nieuwe plug-in. Activeer het nu om het te gebruiken.

list