Wat is UX-design precies? UX is een afkorting voor gebruikerservaring, gebruikerservaring in het Nederlands. UX design wil aansluiten bij de verwachtingen en wensen van websitegebruikers.

Het doel is om bezoekers in staat te stellen bepaalde acties op de website uit te voeren en vastgestelde doelen te bereiken. User experience design zorgt ervoor dat de functies van de website worden gecombineerd met de emoties van de gebruikers.

UX design op je website implementeren

Er zijn verschillende redenen om voor UX-design te kiezen. Door de gebruiksvriendelijke vormgeving van de website kunnen bezoekers beter door de website bladeren, waardoor de doelgroep sneller van A naar B kan. Dit vergroot ook de kans op conversie.

Een ander voordeel is dat zoekmachines ook de gebruikerservaring op de website kunnen bekijken. Indien goed geregeld, houdt Google hier rekening mee en zal de website sneller ranken. UX-ontwerp kan ook zorgen voor een verhoogde klanttevredenheid. Het maken van een gebruiksvriendelijke website verhoogt de klanttevredenheid waardoor mensen sneller terugkeren naar de website.

list