WordPress heeft drie bouwstenen: editor, plug-in en thema. Dankzij de editor kun je pagina's en blogberichten maken en ontwerpen. Het is gemakkelijk om nieuwe pagina's of blogberichten te maken, inhoud toe te voegen en te publiceren.

Als je bekend bent met Word of een ander tekstverwerkingsprogramma, kun je ook de WordPress-teksteditor gebruiken. Je kunt lijsten maken, afbeeldingen op de pagina plaatsen, kolommen maken en meer.

Met behulp van plug-ins kun je eenvoudig nieuwe functies toevoegen aan jouw WordPress-website. Zo zijn er plug-ins voor contactformulieren, online marketing en zelfs het toevoegen van een webshopgedeelte aan een website.

Met behulp van WordPress-plug-ins kun je met slechts een paar klikken veel functies toevoegen.

Wil je design toevoegen aan je website? Dan kun je het thema gebruiken in WordPress. Je kunt in onze andere berichten leren wat een thema in WordPress is en hoe je het kunt installeren.

Hoe werkt WordPress?
WordPress is een wereldberoemd en veelgebruikt content management systeem (CMS), maar hoe werkt WordPress?

De basis van hoe WordPress werkt
Om WordPress te gaan gebruiken heb je een hostingpakket en domeinnaam nodig. Met een hostingpakket huur je 24/7 een stukje schijfruimte op een server die met internet is verbonden.

Om WordPress te gebruiken, moet je WordPress-bestanden op gehuurde schijfruimte plaatsen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet.

De meeste hostingpartijen (bedrijven die schijfruimte verhuren) zorgen doorgaans voor een WordPress-installatie van één minuut. Er zijn ook partijen die specifieke WordPress hosting verzorgen.

WordPress wordt automatisch geïnstalleerd en je krijgt ondersteuning voor WordPress-problemen.

Nadat de installatie is voltooid, kun je deze direct gaan gebruiken. Wanneer je WordPress gebruikt, kun jij jouw website, blog of online winkel overal waar je toegang heeft tot internet bewerken.

Wanneer je inlogt op de WordPress-site, kom je in het beheerdashboard. Vanuit dit dashboard kun je verschillende functies gebruiken om je website aan te passen.

Gebruik WordPress
WordPress leren gebruiken is leren pagina's te publiceren, plug-ins te installeren en het juiste thema te gebruiken. Berichten en pagina's zijn de elementen waar je het grootste deel van jouw tijd mee bezig zult zijn.

Met behulp van berichten kun je blogberichten maken en met pagina’s kun je nieuwe pagina's maken. De blogberichten worden in omgekeerde chronologische volgorde op de blogpagina weergegeven.

Deze pagina's zijn aparte pagina's, zoals de contactpagina, over ons pagina en alle andere inlogpagina's. Iedereen die bekend is met Word kan eenvoudig pagina's of blogberichten maken, vullen en publiceren.

list