Met behulp van de fotobibliotheek kun je bijvoorbeeld een reeks afbeeldingen markeren terwijl je een product bekijkt.

Er zijn veel mogelijke antwoorden op de vraag "Hoe voeg ik een fotobibliotheek toe in WordPress?" Er zijn verschillende WordPress-galerij-plug-ins beschikbaar.

Hiermee kun je een galerij toevoegen aan bijvoorbeeld een blogpost of pagina van een WordPress-website. Maar je hoeft geen extra plug-ins te installeren, omdat WordPress een ingebouwde functie heeft!

Fotogalerij maken
Om een fotogalerij in WordPress aan te maken, druk je in het paginaoverzicht op "Media toevoegen". Je moet dus een nieuwe post of pagina maken of een bestaande bewerken. Nadat je dit scherm hebt geopend, druk je op "Media toevoegen".

Je bevindt je nu in jouw WordPress-mediabibliotheek, waar je afbeeldingen kunt uploaden. Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich de optie "Galerij maken". Hier moet je op klikken. Vervolgens wordt je naar dezelfde pagina geleid als de uploadpagina.

Hier kun je de foto's selecteren die zijn geüpload, of nieuwe foto's uploaden. Dit is alles wat je hoeft te doen in dit scherm.

Als je tevreden bent met de geselecteerde afbeeldingen, kun je rechtsonder in de hoek "Nieuwe galerij maken" selecteren. Je hebt nu een fotogalerij toegevoegd in WordPress.

WordPress-afbeeldingenbibliotheek bewerken
Nadat je de stappen in het vorige blok hebt gevolgd, kom je op een pagina waar je de galerij kunt bewerken.

Je kunt hier bijvoorbeeld titels toevoegen, de volgorde van afbeeldingen regelen en galerij-instellingen aanpassen. Bij het maken van een galerij worden standaard drie kolommen gebruikt, maar je kunt kiezen tussen minimaal één kolom en maximaal negen kolommen.

Je kunt er ook voor kiezen om de afbeeldingen in een willekeurige volgorde weer te geven. Ben je per ongeluk vergeten een afbeelding toe te voegen? Dan kun je dit nog aan de linkerkant doen via de knop "Toevoegen aan Galerij".

Een WordPress-galerij toevoegen
Nu je alle instellingen hebt voltooid, is het tijd om een nieuwe WordPress-fotogalerij toe te voegen aan je bericht of pagina. Druk op "Galerij invoegen", wanneer de editor is ingesteld op "Visualisatie", zie je de galerij onmiddellijk.

Als het is ingesteld op "tekst", zie je een shortcode. Hoewel je de galerij in de visuele editor kunt zien, is dit niet het uiteindelijke resultaat dat op de website wordt weergegeven. Druk op de voorbeeldknop in de editor om de pagina met de nieuwe galerij te bekijken.

Ben je ontevreden over het eindresultaat? Vervolgens kun je op de knop Bewerken in de visuele editor klikken en de galerij aanpassen.

list