In de begintijd was HTML de manier om websites te bouwen. Er zijn online tools, zoals Dreamweaver of Frontpage, die een complete website in elkaar kunnen zetten.

Het voltooien van dit werk is een zware taak, maar de werklast om het te onderhouden is zelfs nog groter. Tegenwoordig wordt WordPress of een ander CMS veel gebruikt om alle inhoud te beheren.

WordPress gebruikt PHP-programmeercode en slaat de gegevens op in een MySQL-database. Maar uiteindelijk zal WordPress weer HTML genereren.

Wil je wat aanpassingen maken in deze HTML, maar stel jezelf de vraag; "Hoe krijg ik toegang tot de HTML in WordPress?" Dan kunnen wij je het antwoord geven.

HTML openen in WordPress
Toegang krijgen tot HTML in WordPress is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je een nieuwe pagina in WordPress maakt, wordt "visueel" en "tekst" in de rechterbovenhoek weergegeven.

Nadat je op "Tekst" heeft geklikt, ziet je direct de HTML-code van de webpagina. HTML vertelt jouw browser zeer uitgebreid hoe bezochte websites moeten worden weergegeven. HTML is een opmaaktaal, geen programmeertaal.

HTML heeft veel verschillende mogelijkheden om jouw tekst en website op te maken. Met HTML kun je bijvoorbeeld een stukje HTML-code gebruiken om koppen, alinea's, lijsten, enz. toe te voegen.

Natuurlijk kun je ook een website hebben en jouw WordPress-site laten bouwen door professionals!

list