Om je pagina goed weer te geven in Google is het toevoegen van een titel en meta description een essentieel onderdeel. "Hoe voeg ik een titel en metabeschrijving toe in WordPress?"
Wat is de metatitel?
De metatitel, ook wel de SEO-titel genoemd, is de titel die je in Google ziet als je een zoekterm invoert. Een goede titel heeft niet veel invloed op jouw positie in Google, maar kan mensen wel overtuigen om correct op jouw site te klikken.
En de klikfrequentie is erg belangrijk voor Google! Het schrijven van een goede SEO headline is niet verplicht, maar kan je wel verder helpen. De lengte van de weergegeven SEO-kop is tussen de 50 en 60 tekens. Als je dit nogmaals controleert, zal Google de titel afkappen met drie stippen.
Daarom is het verstandig om binnen dit aantal karakters te blijven.
Wat is een metabeschrijving?
De meta description is de beschrijving van de pagina die onder het kopje Google SEO zal verschijnen. Net als SEO-headlines, helpen metabeschrijvingen niet direct in Google rankings, maar ze kunnen wel een indirecte impact hebben.
Ten eerste mag de tekst niet langer zijn dan 156 tekens. Anders zal Google, net als de koppen van zoekmachineoptimalisatie, de tekst afkappen met drie stippen. Bekijk wat er in de metabeschrijving op elke pagina moet staan.
Schrijf beschrijvingen in de zoekintentie, zoals het aanvragen van informatie of het doen van een aankoop. Vermijd dezelfde metabeschrijving als de SEO-titel. De metabeschrijving moet een aanvulling zijn, geen kopie.
Voeg SEO-titel en metabeschrijving toe in WordPress (Yoast)
De meest gebruikelijke manier om SEO-titels en metabeschrijvingen in WordPress toe te voegen, is door de Yoast SEO-plug-in te gebruiken. Dit is de meest gebruikte WordPress-plug-in, en met een goede reden.
De Yoast-plug-in bied je opties om eenvoudig SEO-titels en metabeschrijvingen in te stellen. Daarnaast toont het ook de lengte van de titel en beschrijving. De plug-in suggereert ook dat de inhoud op de pagina kan worden verbeterd op het gebied van SEO en tekst.
Hoe maak je een sitemap in WordPress?
In het verleden bevatte de startpagina van veel WordPress-sites sitemaps die in HTML waren gemaakt. Dit is een overzicht van alle pagina's op de website. Sommige websites hebben nog steeds sitemaps die zijn gemaakt met HTML.
Maar veel websites hebben nu een sitemap gebouwd in XML. Je vraagt je misschien af "Hoe XML te gebruiken om een sitemap in WordPress te genereren"?
XML-sitemap
Tegenwoordig gebruiken webbeheerders in XML gebouwde sitemaps om zoekmachines op de hoogte te stellen van alle bestaande pagina's op de site. De WordPress XML-sitemap laat zoekmachines zien welke links op de website het belangrijkst zijn en hoe vaak de website wordt bijgewerkt en bijgewerkt.
De sitemap heeft geen directe invloed op jouw positie in de zoekresultaten, maar geeft zoekmachines wel een kans om jouw website beter te begrijpen. Hierdoor word jouw gehele website effectiever geïndexeerd door zoekmachines.

list