Als je een hoog scorende website wilt ontwikkelen, zijn foto's en afbeeldingen belangrijk. Maar niet iedereen weet hoe je foto's en afbeeldingen kunt optimaliseren voor WordPress. Daarom hebben we besloten om deze vraag te beantwoorden; hoe foto's optimaliseren voor WordPress?

Op deze pagina lees je precies hoe je dit moet doen. Je hoeft hiervoor geen professionele fotograaf of grafisch ontwerper in te huren. Met moderne smartphones maak je eenvoudig zelf foto's en video's. Daarnaast staan er veel (gratis) afbeeldingen op internet.

Het gebruik van te veel grote afbeeldingen op jouw website kan ook vreselijke gevolgen hebben voor de laadsnelheid van de pagina. Dit heeft op zijn beurt een negatieve invloed op jouw Google-ranking. Daarom is het belangrijk om afbeeldingen en foto's te optimaliseren voor WordPress.

Foto’s en afbeeldingen optimaliseren

Er zijn veel manieren om jouw foto's, fotobibliotheek en afbeeldingen te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop gebruiken of een van de vele plug-ins gebruiken die beschikbaar zijn in WordPress. Wil je geen plug-ins gebruiken?

Dan kun je ook online tools gebruiken. WP Smush It is een van de meest populaire WordPress-plug-ins voor het aanpassen van het formaat van afbeeldingen.

De plug-in is gebruiksvriendelijk, je hoeft niet alle afbeeldingen een voor een te optimaliseren, je kunt "Bulk Smush!" Gebruiken om alle afbeeldingen in één keer te optimaliseren. WP Smush It heeft een gratis versie en een betaalde versie.

Met de gratis versie moet je meerdere keren batchgewijs smushen voordat je alle afbeeldingen optimaliseert. Als je de WP Smush It PRO-versie hebt, kun je alle afbeeldingen met één klik optimaliseren. Daarnaast heeft de professionele versie nog meer extra features.

Ben je bereid om online tools te gebruiken? Dan kun je ook de online tool WP Smush It gebruiken via smush.it, of andere tools gebruiken zoals Tiny PNG en JPGmini. Daarnaast kun je het beeld eenvoudig optimaliseren door onnodige ruimte te verminderen.

list