Ben je bezig met het maken van je eigen WordPress website en wil je een vervolgkeuzemenu, maar weet je niet wat je moet doen, dan vraag je jezelf af: "Hoe maak ik een vervolgkeuzemenu in WordPress?".
Deze optie vind je onder "Bekijken" en "Menu". Je kunt dit menu vullen met links naar pagina's, berichten, categorieën en andere aangepaste links. Nadat je het menu hebt gemaakt, kun je het koppelen aan de menulocatie in WordPress. Je kunt ook widgets gebruiken.
Menu's kunnen meerdere niveaus hebben in WordPress. Als je WordPress-thema dit ondersteunt, kun je hiermee zogenaamde vervolgkeuzemenu's gebruiken. Vervolgens krijg je een menu-item met een submenu waaronder verschillende items staan.
Nieuw menu maken
Als je op "Nieuw menu maken" klikt, kom je in een scherm waar je het menu een naam kunt geven. Druk vervolgens op "Menu maken".
Nadat je dit menu hebt gemaakt, heb je de mogelijkheid om berichtpagina's en andere links aan het menu toe te voegen. In het gebied "Pagina's" kun je in het menu de webpagina selecteren die moet worden geretourneerd.
Vink de gewenste pagina aan en druk op "Toevoegen aan menu". Deze pagina's worden nu rechts onder "Menustructuur" weergegeven. Je kunt de volgorde eenvoudig bepalen door met de muis te slepen.
Aangepaste menu
Wil je een specifiek menu-item aanpassen? Klik dan op het driehoekje aan de rechterkant. Hier kunt je het menu-item hernoemen. Je kunt er ook voor kiezen om de link in een nieuw venster of tabblad te openen.
Dit is vooral handig voor externe links. Gebruik het alleen als het echt nuttig is. Anders kan dit jouw bezoekers irriteren en ervoor zorgen dat ze jouw site verlaten.
Niveau toevoegen
Naast de volgorde van menu-items, kun je ook nieuwe niveaus maken. Je hoeft alleen het menu-item naar rechts te slepen om deze bewerking te voltooien. Dit maakt het een kind.
Je kunt natuurlijk verder gaan door naar rechts te slepen. Niet alle WordPress-thema's staan subitems toe. Dit merk je vanzelf bij het aanmaken van het menu.

list