Onze experts krijgen vaak de vraag; hoe kan ik mijn WordPress website sneller maken? De impact van paginasnelheid mag niet worden onderschat. De laadtijd is eigenlijk elke seconde die je kunt krijgen.

Hiervoor zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste speelt de snelheid van jouw website een belangrijke rol bij het aantrekken en behouden van bezoekers naar jouw website. Wanneer mensen lang moeten wachten om je website te openen, zullen ze de website sneller verlaten.

Dit kan je verkoopkosten kosten. Daarnaast maakt paginasnelheid ook deel uit van Google's algoritme voor het bepalen van de paginarangschikking. Websites met hoge laadsnelheden zullen hoger scoren in de organische zoekresultaten dan langzame websites.

Maar hoe maak je de WordPress-website sneller? Onze experts hebben veel punten voor je voorbereid.

Snelheid van je website testen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe snel jouw WordPress-site momenteel werkt op mobiele apparaten en desktops. Mogelijk hoef jij jouw website niet te versnellen. Je kunt verschillende online tools gebruiken om de snelheid van jouw website te meten.

Google heeft bijvoorbeeld zijn eigen Google PageSpeed Insights, evenals tools van GTMetrix of Pingdom Tools. Wanneer je de URL van jouw website invoert in een van de bovenstaande tools, wordt de snelheid van jouw gehele WordPress-site geanalyseerd.

Deze tools kunnen niet alleen de snelheid van jouw website aangeven, maar ook de factoren die jouw website vertragen en kunnen verbeteren. Op deze manier weet je welke onderdelen er moeten worden aangepakt om jouw WordPress-site sneller te maken.

Hoe kan je je WordPress site sneller maken?

Ben je ontevreden over de snelheid van je website, of is er een tool die suggereert dat je je WordPress-site sneller moet maken? Dan zijn er verschillende manieren om jouw website sneller te maken. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende pijnpunten vermeld die klanten tegenkomen.

Webhosting

De kwaliteit van jouw webhost kan een grote invloed hebben op de snelheid van jouw website. Deze tip is vooral handig als je nog een website moet maken, maar als je je website sneller wilt maken, kun je van hostingprovider veranderen.

Het is belangrijk om te controleren of de server van de hostingprovider geschikt is voor het hosten van een WordPress-website. Je kunt ook een speciale WordPress-hostingserviceprovider kiezen. Je hebt bijna altijd gelijk.

Thema

Het thema van een WordPress-website bepaalt het uiterlijk van de website, die in feite een verzameling verschillende bestanden is. Het thema is eigenlijk de basis van jouw website. Daarom heeft het invloed op de snelheid van jouw website.

Kies daarom een thema dat soepel verloopt en denk van tevoren goed na over de functies die je wilt gebruiken. Het kiezen van een thema met veel verschillende functies lijkt misschien aantrekkelijk, maar als je deze functies niet gebruikt, wordt jouw website alleen maar trager.

Kies daarom een thema dat zo eenvoudig mogelijk is.

Plugins

Heb je veel plug-ins op je WordPress-site geïnstalleerd, maar voegen niet alle plug-ins daadwerkelijk iets toe? Dan is het verstandig om ongebruikte plugins te verwijderen.

Plugins voegen functionaliteit toe aan de website, maar kunnen de website ook trager maken. Het up-to-date houden van plug-ins kan jouw website ook sneller maken.

Afbeeldingen

Het gebruik van te grote afbeeldingen kan veel ruimte in beslag nemen en lage paginasnelheden veroorzaken. Daarom is het belangrijk om afbeeldingen vooraf te optimaliseren voordat je ze op jouw website gebruikt.

Voor deze optimalisatie kun je een bewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop gebruiken. Er zijn ook verschillende online tools om afbeeldingen te verkleinen. Maak het bestand dan kleiner, maar behoud in principe de beeldkwaliteit optisch.

list