De mobielvriendelijkheid van je website is erg belangrijk, maar je vraagt je misschien af; hoe maak je mijn WordPress website geschikt voor mobiele apparaten?

Dit hoeft niet moeilijk te zijn! Maar dit is belangrijk omdat steeds meer websites alleen op mobiele apparaten te bekijken zijn. Vrijwel iedereen heeft een smartphone met internet, en op deze smartphone checken ze vaak websites.

Daarnaast houdt het algoritme van Google ook rekening met mobielvriendelijkheid om zijn positie in de Google rankings te bepalen. Tot nu toe controleert Google alleen eerst jouw mobiele website en daarna jouw normale website. We geven je enkele tips om je WordPress-site mobielvriendelijker te maken.

Kies het beste WordPress thema voor je site

Het kiezen van het juiste WordPress-thema ligt misschien voor de hand, maar is niet altijd het geval. Tegenwoordig zijn betaalde en geavanceerde thema's allemaal mobiel responsief, maar om veiligheidsredenen is controleren nog steeds belangrijk.

Maar niet alleen het juiste thema kan zorgen voor een mobielvriendelijke WordPress site, er zijn nog meer mogelijkheden.

Mobiel vriendelijke plugins

Er zijn verschillende WordPress-plug-ins die automatisch nieuwe thema's kunnen inschakelen met een specifieke resolutie. Deze plug-ins kopiëren jouw inhoud en plaatsen deze in hun eigen thema.

Zo kan de website zonder al te veel moeite op mobiele apparaten worden gebruikt. Dit levert echter niet altijd het gewenste effect op.

Popups

Pop-upvensters kunnen een geweldige manier zijn om potentiële klanten te verzamelen en mailinglijsten op te bouwen, maar ze kunnen ook vervelend en contraproductief zijn, vooral op mobiele apparaten.

Ze presteren meestal slechter op mobiele apparaten en als de inhoud op jouw website niet gemakkelijk toegankelijk is, wordt Google zelfs gestraft. Het is absoluut onmogelijk dat het scherm het pop-upvenster overlapt.

list