Met een SSL-certificaat zorg je ervoor dat je via het HTTPS-protocol toegang heeft tot jouw website. Vanaf dit jaar moet elke website met een formulier een SSL-certificaat hebben.
Maar misschien wil je weten; "Hoe voeg ik een SSL-certificaat toe aan mijn WordPress-site?" zodat je kunt voldoen aan de wettelijke vereisten.
Koop een SSL-certificaat
Voordat je een SSL-certificaat aan je website kunt toevoegen, moet je er natuurlijk een aanschaffen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type certificaat en hoe lang je het wilt laten vastleggen.
Sommige leveranciers brengen ook beheer-, verificatie- en installatiekosten in rekening. Een SSL-certificaat koop je in principe al vanaf 10 euro. Soms is het zelfs inbegrepen in jouw host.
Handmatig een SSL-certificaat installeren
Als je een SSL-certificaat hebt gekocht, moet dit nog op je WordPress-website worden geïnstalleerd. Als je https aan de hele website wilt toevoegen, moet jij jouw website-URL bijwerken. Je kunt dit doen via het WordPress-dashboard in "Instellingen"> "Algemeen".
Je kunt hier jouw WordPress-adres en siteadres bewerken. Je kunt eenvoudig "http" wijzigen in "https" en de wijzigingen opslaan. Als je SSL wilt toevoegen aan een bestaande website, moet je de volgende code toevoegen aan het .htaccess-bestand.

Herschrijf-engine ingeschakeld
Herschrijf voorwaarde %{SERVER_PORT} 80
Herschrijf regels ^(.*)$ https://www.uwsite.nl/$1 [R,L]

Vergeet uwsite.nl niet te vervangen door jouw eigen URL. Als je ook https wilt inschakelen voor de beheeromgeving van WordPress, moet je ook de volgende regel in het bestand wp-config.php toevoegen.
Definitie ('FORCE_SSL_ADMIN', waar);
SSL-certificaat installeren met plug-in
Als het bovenstaande iets te technisch voor je is, of je wilt je websitecode niet verknoeien, dan kun je ook een WordPress-plug-in gebruiken.
De echte SimpleSSL-plug-in detecteert automatisch jouw WordPress-site-instellingen en configureert de site om https te gebruiken.
Als je op een van deze manieren een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, is het tijd om te testen. Maak een voorbeeld met meerdere pagina's en kijk of er overal https voor de URL staan, en het slotje in de adresbalk van de browser mag niet verloren gaan. Zijn dit twee situaties?
Dan is je WordPress site nu beveiligd met SSL!

list