Revolution Slider is momenteel een van de beste WordPress-plug-ins voor het maken van diavoorstellingen. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel mensen willen weten "hoe een revolutionaire slider in WordPress toe te voegen?".

De Slider Revolution WordPress-plug-in is een goede slider-plug-in. Bij elke update wordt de plug-in geavanceerder. Het enige nadeel is dat de interface vaak verandert en wordt beïnvloed door veel nieuwe functies die zijn toegevoegd.

Dit maakt het moeilijk om een up-to-date werkwijze te ontwikkelen. Maar een groot voordeel is dat de plug-in altijd up-to-date is met de nieuwste technologie en standaarden.

Maak een nieuwe revolutionaire slider
Wanneer je op de Revolution Slider overzichtspagina bent, kun je een nieuwe slider toevoegen met de "Create New Slider" knop. Je kunt vervolgens de titel van de schuifregelaar, de alias en het gewenste type selecteren.

Dankzij de zogenaamde shortcode is de slider toegevoegd aan je website. Je vindt de shortcode in het overzicht van alle sliders of op de pagina waar je de slider kunt bewerken. Je kunt de code van de slider in de pagina, het bericht of de widget plakken.

De korte code is als volgt:
["Rev_slider *slider naam*"]

Dia toevoegen
Als je extra dia's aan een bestaande schuifregelaar wilt toevoegen, kun je de bestaande schuifregelaar gebruiken om "Dia bewerken" te selecteren. Je krijgt nu een overzicht van alle bestaande slides.

Als je een geheel nieuwe dia wilt toevoegen, selecteer je "Nieuwe dia". Je kunt hier afbeeldingen uploaden of nieuwe dia's selecteren. Klik vervolgens op "Invoegen" en er verschijnt een bevestiging op het scherm om een nieuwe dia aan te maken.

Als je de volgorde van de dia's wilt wijzigen, kun je slepen om de volgorde te bepalen in het overzicht na "Dia's bewerken".

Aangepaste diavoorstelling
Je kunt ook bestaande dia's bewerken onder de knop "Dia's bewerken". Je keert dan terug naar het overzicht van alle bestaande dia's. Klik op het potlood om een bestaande dia te bewerken. Je kunt hier verschillende instellingen wijzigen, zoals de afbeelding.

Als je klaar bent, vergeet dan niet op de groene knop "Update Slideshow" te drukken.

Om schuifregelaarinstellingen, zoals tijd, aan te passen, ga je naar "Slider Settings" en vervolgens naar "Slide Duration". Standaard staat deze ingesteld op een vrij lange tijd, namelijk tien seconden. In de meeste gevallen is zes seconden voldoende.

Wil je pijlen toevoegen aan de schuifregelaar? Ga dan naar "Navigatie" onder "Slider Instellingen". Hier kun je kiezen uit verschillende pijlen links en rechts.

list