De footer in WordPress geeft allerlei informatie weer, de website-eigenaar kan deze naar eigen wens aanpassen, maar stel jezelf de vraag: hoe verander ik de footer in wordpress?
De voettekst bestaat meestal uit een alinea met tekst over het bedrijf, de contactomgeving en andere informatie (zoals de werkomgeving). Maar hoe verander je deze situatie? Ook als je weinig of geen ervaring hebt met het gebruiken en wijzigen van componenten in WordPress is dit niet al te moeilijk.
Bewerk en pas de voettekst aan in WordPress
Zoals eerder vermeld is het heel eenvoudig om de footer van een website naar wens aan te passen of te wijzigen. In de meeste gevallen kun je de voettekst aanpassen door in te loggen op WordPress en naar "Bekijken"> "Widgets" te gaan. Je kunt hier meestal vier verschillende voetteksten plaatsen.
Wat als je de optie met widgets niet ziet om de voettekst aan te passen? Dan kun je ook naar de thema-opties gaan. Als je het hier niet ziet, heb je geen andere keuze dan in footer.php te werken. Als je de code begrijpt, is dit een verstandige zet. Als je het verkeerde logo verwijdert, kan jouw website crashen.
Hoe de voettekst kleiner te maken in WordPress
Het is heel eenvoudig om de voettekst in WordPress te verkleinen. Door minder tekst of kleinere tekst te plaatsen, wordt de footer automatisch kleiner.
Wil je de footer kleiner maken om mobiele apparaten te vergemakkelijken? Dan kun je er ook voor kiezen om een speciale footer in te stellen voor mobiel kijken. Zo voorkom je dat je website te lang op mobiele apparaten blijft staan.

list