CSS gebruiken om een WordPress-website te bewerken betekent niet dat je CSS-bestanden moet kunnen aanpassen via complexe FTP-software. Je kunt dit ook doen in jouw WordPress-website.

Maar het is verstandig om jezelf af te vragen "Hoe bewerk ik CSS in WordPress?" en je weet er genoeg van om ervoor te zorgen dat de site niet crasht. Daarom is het belangrijk om goed te overwegen of je dit zelf kunt doen, of dat je het beter door een webdesigner kunt laten doen.

CSS aanpassen in WordPress
De eenvoudigste manier om website-CSS aan te passen is via style.css van het geselecteerde thema. Maar dit is niet altijd de beste of veiligste optie. Wanneer jouw thema is bijgewerkt, kunnen alle aangepaste instellingen verdwijnen.

Dus op het eerste gezicht lijkt dit misschien een gemakkelijke manier, maar als je thema regelmatig wordt bijgewerkt, kan het vervelend worden.
Als er een optie is om de CSS aan te passen, kun je de CSS het beste aanpassen via de thema-opties. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het Divi-thema.

Stijlblad kind thema
Een andere manier om jouw website volledig aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen, is door gebruik te maken van het stijlblad Child-thema.

Dit is een gedeeltelijke kopie van het thema dat je op WordPress hebt geselecteerd, waar je veel aanpassingen aan de CSS kunt maken. Het gebruik van subthema-stijlbladen zorgt ervoor dat je niet alle wijzigingen verliest wanneer je het thema bijwerkt.

Dit kan je veel tijd besparen. Je kunt jouw webdesigner ook vragen of je subthema's wilt gebruiken.

Extern programma
De derde optie is om een extern programma te downloaden waarmee je de pagina kunt aanpassen. Atom is een van de beschikbare programma's die aan de site kunnen worden gekoppeld.

Een groot voordeel van het gebruik van dergelijke programma's is dat je gemakkelijk terug kunt gaan naar de vorige versie en zijn uiterlijk. Dit soort programma's zien er meestal professioneel en goed georganiseerd uit.

Zelfs als je thema wordt bijgewerkt omdat het programma is gescheiden van WordPress, blijven deze wijzigingen bestaan.

list