Om alle bestaande pagina's van jouw website samen te voegen tot een volledige lijst, kun je een sitemapgenerator gebruiken.
Je kunt hiervoor verschillende plug-ins gebruiken. Het gemak van deze plug-ins is dat ze voldoen aan het zogenaamde sitemap protocol. Wanneer jij jouw sitemap indient bij Google Search Console, moet jij je hieraan houden.
Bij het kiezen van een plug-in heb je twee keuzes: je kunt een plug-in kiezen, waarin je ook andere onderdelen van zoekmachine optimalisatie kunt doen, zoals Yoast SEO en All in One SEO pakketten, maar je kunt er ook gebruik van maken alleen om te helpen bij het maken van een sitemap-plug-ins zoals Google Sitemap, Better WordPress Google XML Sitemap en XML Sitemaps.
Een HTML-sitemap maken
Naast XML-sitemaps kun je WordPress ook gebruiken om eenvoudig HTML-sitemaps te maken. Er is een groot verschil tussen XML- en HTML-sitemaps. Mensen kunnen ook HTML-sitemaps gebruiken om snel door de site te bladeren.
Om een HMTL-sitemap te maken, kun je een plug-in gebruiken met de naam WP Sitemap Page. Na het installeren en activeren van de plug-in, kun je de sitemap configureren in "Instellingen"> "WP Sitemap-pagina".
Na het maken van een XML-sitemap kun je ook bepaalde typen en specifieke pagina's uitsluiten. Nadat de wijzigingen zijn bijgewerkt, kun je de nieuwe sitemap weergeven door de shortcode op een aparte pagina te plakken. Het is verstandig om via de link in de footer naar de HTML-sitemap te gaan.

list