Cache is een plaats waar bepaalde gegevens in een website worden opgeslagen. Er zijn hardware- en softwarecaches. Gegevens in de cache worden meestal opgeslagen op de lokale schijf van het apparaat.

Dit wordt gedaan omdat deze schijf sneller gegevens kan laden dan een internetverbinding.

Wat browser cache is

De gegevens worden (tijdelijk) opgeslagen in de browsercache, waardoor de browser deze gegevens niet elke keer hoeft te downloaden. Dit zorgt ervoor dat de website bij het tweede bezoek sneller laadt.

De webmaster bepaalt zelf welke onderdelen van de website in de browsercache kunnen worden opgeslagen en voor hoelang.

De meest voorkomende factoren voor opslag zijn afbeeldingen en / of logo's. Meestal gaat het om elementen op de website die tijdelijk niet veranderen.

Een ander voordeel van browsercaching is dat gegevens kunnen worden opgeslagen bij het gebruik van een smartphone om een website te bezoeken, omdat de afbeelding niet opnieuw hoeft te worden gedownload, maar kan worden opgehaald uit de cache.

Wat zijn de nadelen van browser cache?

Natuurlijk heeft browsercaching veel nadelen. Aangezien de meeste pagina's in het cachegeheugen worden opgeslagen, wordt de nieuwste versie van de pagina mogelijk niet weergegeven.

De (bijna) volledige browsercache kan echter op sommige websites laad- of opmaakproblemen veroorzaken. Bovendien, als er gevoelige informatie in de cache staat, kunnen hackers ook gevoelige informatie beroven.

Meestal is het handmatig verwijderen van de browsercache de oplossing.

list