wat is wordpress cms

Content management systeem

Een content management systeem heeft als doel content makkelijk aan te passen door de gebruiker. Als je een website beheert zonder HTML en CSS kennis kom je niet ver. En daar komt de CMS in actie. Een controlepaneel waar iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens.

Heb jij een CMS nodig?

Als de website regelmatig updates nodig heeft, zoals berichten, nieuwe pagina's of het regelmatig aanpassen van tekst is een Content Management Systeem heel handig om mee te werken. Zeker als je geen technische kennis hebt.

De voordelen van een CMS

Je hebt volledige controle en kan op elk moment, waar je ook bent content toevoegen. En nog belangrijker, bijna geen kosten met het onderhouden van jouw website.

Wat is WordPress

WordPress is zo'n CMS je kunt het gebruiken om een eigen WordPress CMS te maken. WordPress maakt gebruik van PHP en MySQL een programmeercode en database. WordPress is open source en is gratis beschikbaar voor iedereen.

Waarom WordPress

WordPress is niet de enige CMS. Andere voorbeelden zijn Magento, Yoomla, Drupal. Waarom dan de voorkeur aan WordPress. 30 procent van de top 10 miljoen maken gebruik van WordPress en het aantal gebruikers groeit met elke dag. Mocht je op zoek zijn naar een oplossing voor jouw website dan is de kans groot dat iemand al de oplossing heeft gevonden.

Wat doet Pro Dedicated met WordPress?

WordPress wordt kaal met een standaard template gedownload. Deze kale versie geven wij een update met een mooi ontwerp en de juiste functionaliteiten. WordPress maakt gebruik van templates. Er zijn veel template bouwers maar vaak zijn deze lomp en traag. Hoe mooi ze ook lijken. Bij Pro Dedicated zorgen wij dat de bezoeker snel door de pagina's heen en weer kunnen surfen.
webdesign offerte aanvragen

Wil jij een mooi ontwerp voor jouw website?

Home » Diensten | Website - Webshop - Branding - Huisstijl Ontwerp » Webdesign » Wat is WordPress
hometimes-circle